تفریح به صورت دسته جمعی، همیشه حس و حال خودش را دارد. افراد در آخر هفتهها یا شبها که به خانه یا مهمانی میروند، ترجیح میدهند که ساعاتی را خوش بوده و به بازی و تفریح مشغول شوند. خوشبختانه از دیرباز تا کنون، ابزار مختلفی برای تفریح کردن وجود داشته است که هنوز هم رواج خاص خودش را دارد. یکی از این ابزار را باید ورق یا پاسور و بازی حکم به حساب آورد.
همان طور که در جریان هستید، قدمت پاسورها به مدتها قبل برمیگردد و هنوز هم به جز برخی کارتهای مقطعی مثل UNO ، جایگزینی برای آن پیدا نشده است و افراد هنوز کارتها و بازیهایی را اختراع نکردهاند که تا این اندازه سرگرم کننده و جذاب باشند. از همان دوران هم بازیهای گوناگونی از پاسور به وجود آمد و خبر خوب این است که میتوان کارهای فراوانی با این ورقها انجام داد.
هر کدام از بازیهای گفته شده که با ورقها انجام میشوند، قوانین خاص خود را دارند. برای هر یک باید استراتژیهای خاصی را پیاده کنید تا در نهایت به موفقیت دست یابید. یکی از آنها، بازی حکم نام دارد که قوانین سختی ندارد. بعد از آموزش بازی حکم ، خیلی ساده میتوانید آن را با دیگران انجام داده و ساعتها لذت ببرید.
به عقیده بسیاری از افراد، بازی حکم برترین بازیای است که میتوان با ورق پاسور انجام داد. با این که برای آموزش حکم پاسور باید ترفندهایی را بلد باشید، اما شانس هم تا حدی باید چاشنی کار باشد تا در نهایت به خواسته خود دست پیدا کنید. در گذشته این شیوه از بازی حکم بیشتر به صورت حضوری و در مهمانیها برگزار میشد. حال آن که امروزه شیوههای دیگر آن شامل آنلاین نیز رایج شده است. در همین راستا، سایتها و برنامههایی در گوشیهای هوشمند و رایانههای شخصی ساخته شدهاند که برای سرگرمی بد نیستند.
اتفاقا در این مقاله به این برنامهها نیز خواهیم پرداخت. بعضی از این برنامهها به صورت آفلاین هستند و شما با خود رایانه بازی میکنید. از طرف دیگر، امکان تجربه بازی حکم به صورت آنلاین و با دوستان یا غریبهها نیز برایتان فراهم خواهد بود. در واقع در این مقاله قصد داریم تا به آموزش بازی حکم بپردازیم و ببینیم که چه قوانینی در خود دارد. برای آموزش بازی حکم با ما همراه باشید.
بازی حکم چیست؟
حکم نام بازی گروهی است که به وسیله ورق و پاسور انجام میشود. در این بازی باید از هر 52 ورق استفاده نمود. این بازی بیشتر به صورت چهار نفره جریان مییابد و بهتر است به همین شیوه هم باشد. البته مدلهای دو، سه، پنج و حتی شش نفرهی آن نیز میتواند در نوع خود هیجانانگیز باشد، اما برای هر کدام از آنها باید استراتژیهای دیگری پیاده کرد.
اگر شما حکم را به صورت چهار نفره بازی میکنید، باید دو در مقابل دو باشید و تشکیل دو گروه بدهید. اساسا در بازی حکم باید برای گرفتن هفت دست تلاش کنید و هر گروهی که به این امتیاز دست پیدا کند، برندهی بازی خواهد شد.
تاریخچه بازی حکم
در خصوص تاریخچه بازی حکم، نظریات مختلفی بیان شده است و مشخص نیست که باید به تایید کدام یک پرداخت. بسیاری از افراد عقیده دارند که خاستگاه ورق پاسور از کشور چین است و آنها از همان ابتدا علاقه زیادی به این بازی داشتند. سپس رفته رفته سایر کشورها نیز به تقلید از چین، پاسورها را به وجود آورند. این بازی سالهاست که در ایران رواج پیدا کرده است.
شاید شما هم با اصطلاحاتی نظیر دست گرفتن تا حدی آشنایی داشته باشید. دست گرفتن در بازی ورق به معنای پیروزی در هر نبرد است. به طور کلی بازی حکم ممکن است برای چند ساعت طول بکشد و در همین راستا، صبر و حوصله افراد شرکت کننده را میطلبد. در ادامه به طور مفصل به آموزش بازی حکم خواهیم پرداخت.
انواع حکم
همان طور که در بالا هم گفته شد، تعداد نفراتی که میخواهند حکم بازی کنند، نوع آن را تعیین خواهند کرد. پس نتیجه میگیریم که انواع حکم به چند دسته دو نفره، سه نفره، چهار نفر، پنج نفره و شش نفره تقسیم میشود. قطعا کاملترین و بی نقصترین نوعی که میتوان در حکم به بازی پرداخت و به نتیجه رسید، حکم چهار نفره خواهد بود.
تنها در صورتی میتوان تشکیل گروه داد که چهار نفر باشید. در غیر این صورت، هر کس باید برای خودش بازی کند و عملا هیچ گروهی به وجود نخواهد آمد. دستههای دیگر حکم که در بالا از آنها صحبت کردیم، هر کدام قوانین خودشان را دارند. به عنوان مثال، در هر نوع باید تغییراتی را در تعداد کارتها اعمال کرد تا به هر نفر ورقهایی مساوی برسد و اجحافی در این زمینه رخ ندهد. به این دلیل که بیشتر مردم به انجام بازی حکم به صورت چهار نفره علاقه دارند، در این مقاله بیشتر روی آموزش بازی حکم چهارنفره تمرکز خواهیم کرد. اما از کجا بازی حکم را شروع کنیم؟
نحوه تعیین حاکم در بازی 👑
حال نخستین سوالی که برای هر شخصی ممکن است پیش بیاید، این است که حاکم چگونه باید تعیین شود؟ ابتدا یک فرد به صورت داوطلبانه باید ورقها را بر بزند تا تقلبی از قبل توسط یکی از اعضا رقم نخورده باشد. حال همان فرد باید کارتها را به ترتیب در جلوی هر یک از اعضا قرار دهد. هر فردی که نخستین آس یا برگ تک را پیش روی خود مشاهده کند، حاکم اولین دست خواهد بود و باید حکم را تعیین نماید.
این آس میتواند از هر خال باشد. میدانید که در بازی پاسور، ما 4 خال داریم که هر یک به شکلهای گوناگونی هستند. آس در واقع با ارزشترین ورق در بازی حکم به شمار میرود و دلیل انجام این کار و تعیین حاکم به این شیوه را هم باید همین قضیه به شمار آورد. پیک (اسپیک) ، گشنیز، خشت و دل !
نحوه دست دادن در بازی حکم به چه شکل است؟
به بخش مهیجی از آموزش بازی حکم میرسیم؛ جایی که بعد از انتخاب حاکم، یکی دیگر از اعضا باید دست بدهد. دست دادن به این معنی است که ورقها باید به صورت منظم بین افراد شرکت کننده پخش شود. فراموش نکنید که فردی که این کار را انجام میدهد، باید دست دادن را از حاکم آغاز نماید و سپس به سراغ دیگر نفرات برود. در شرایطی که نوبت ها ساعتگرد میگردند، نفر قبل از حاکم باید دست بدهد.
در هر دور به هر نفر چهار کارت داده میشود و سپس نوبت به فرد کناری میرسد. البته تعداد کارتهای پخش شده برای بار اول باید 5 عدد باشد. این حرکت آن قدر تکرار میشود تا ورقها به پایان برسد. در آخر برای راستیآزمایی کاری که توسط آن فرد انجام شده است، باید دقت کنید که به هر فرد 13 عدد ورق رسیده باشد. پس از آن، بازی رسما شروع میشود و باید استراتژیهای خاص خود را پیاده کنید تا به برتری در آن دست برسید.
حاکم چگونه حکم را تعیین می کند؟
حال شاید از خود بپرسید که حاکم بر چه اساسی میتواند حکم را تعیین نماید؟ انتخاب حکم توسط حاکم کاملا به سلیقه وی مربوط خواهد بود و حتی فردی که هم گروه او است، نمیتواند در تعیین آن دخالتی داشته باشد. حال اگر شما حاکم هستید، باید حکم را بر اساس کارتهای با ارزشی که در اختیار دارید، انتخاب نمایید. تعداد بالای یک خال نیز میتواند در تصمیم شما سرنوشتساز باشد.
برای مثال، چنان چه شاه، بیبی یا آس خشت را داشته باشید، میتوانید حکم خود را مبنی بر خشت قرار دهید. حال اگر از 5 کارتی که در اختیارتان قرار دارد، مثلا سه یا چهار کارت خشت باشد، انتخاب آن باز هم میتواند راه مناسب دیگری باشد. اگر هیچ کدام از این دو پیش رویتان نباشد، کمی با بدشانسی مواجه هستید و باید سلیقه را وارد ماجرا کنید.
ارزش کارت ها در بازی حکم
احتمالا در مورد ارزش کارتها در بازی حکم اطلاعاتی داشته باشید، اما در این بخش برخی نکات را در اختیارتان قرار خواهیم داد. اصولا هر چه اعداد درج شده بر روی ورقها بالاتر باشند، ارزش آن نیز بیشتر خواهد بود. بعد از 10 ، ورق با ارزش دیگر سرباز است و بعد از آن نوبت به بی بی میرسد. شاه نیز در بالاترین درجه از این لحاظ قرار دارد، اما با ارزشترین نیست. برترین ورق در بازی حکم همان آس است که در بالا از آن صحبت شد. بنابراین فردی که بیشترین آس را در تیم خود داشته باشد، به احتمال زیاد پیروز آن دست خواهد بود.
قوانین بازی حکم
بعد از تعیین حکم و دست دادن در بازی حکم، هر یک از افراد به ترتیب میتوانند ورقهای خود را ارائه کنند. البته ابتدا حاکم شروع کنندهی کار خواهد بود. بعد از این که تمام اعضا برای یک دور کارتهایشان را رو کردند، باید بر حسب ارزشی که پیشتر گفتیم برداشته شوند. امتیاز آن بخش به گروهی میرسد که در ارائه بالاترین کارت موفق بودهاند.
سپس هر چهار نفر باید یک دور دیگر برای ارائه چهار ورق اقدام نمایند. این موضوع تا جایی ادامه پیدا میکند که تعداد آن ورقها به اتمام برسند. یکی از گروهها به هفت پیروزی در آن دست میرسد و پیروز خواهد بود. کارتها باید به صورت هم خال بازی شوند. به بیان دیگر، اگر فردی در ابتدا خشت میاندازد، شما هم باید ورق خشت مورد نظر خود را به اشتراک بگذارید. اما اگر نداشتید چه؟
حال ممکن است به “بریدن” در حکم برخورد کنیم. مثلا برش حکم وقتی اتفاق میافتد که شما کارت هم خال با ورق زمین نداشته باشید. در این جا دو راه دارید. راه اول این است که به کسب امتیاز بپردازید و خالی که حاکم آن را به عنوان حکم تعیین کرده است، بر روی میز قرار دهید. حال اگر هم گروه شما از قبل این کار را کرده باشد، شما میتوانید خال دیگری که حکم نیست را به اشتراک بگذارید. البته این کار تنها در صورتی قانونی است که شما خالی که دیگر افراد بر روی میز قرار دادهاند را ندارید؛ اسم این کار رد کردن در بازی حکم است. در شرایطی که بیش از یک نفر، به بریدن یک دست بپردازند، حکمی که عدد بالاتری دارد، برنده دست خواهد بود. اگر 7 دست ( که شامل 4 کارت می باشد ) را بردارید، یک ست برده اید. تیمی برنده است که 7 ست دست را ببرد. ( توجه کنید که افراد روبرو با هم یار هستند و امتیاز ها گروهی حساب می شود )
کوت کردن هم اصلاح دیگری است که خیلی کم رخ میدهد؛ مگر این که یک گروه واقعا بدشانس محض باشد. در صورتی که شما یا گروه مقابلتان در یک دست به پیروزیهای متوالی برسید، به گونهای که حریف حتی یک امتیاز را هم از آن خودش نکرده است، شما برندهی قطعی بازی خواهید بود و دو ست را برنده می شوید. اگر گروهی که کوت شدند، حکم را تعیین کرده باشند، حاکم کوتی رخ داده و 3 ست به حریف داده می شود.
لیست سایت ها و بازی های اندروید و پی سی برای بازی حکم
🃏بازی حکم آنلاین و آفلاین
از بازیهایی که در خصوص حکم برای اندروید در دسترس قرار دارد، میتوان به بازی Hokm اشاره داشت که دانلود آن را نباید از دست بدهید. جالب است بدانید که همین بازی بر روی رایانههای شخصی و با حجمی بسیار کم نیز عرضه شده است که برای دانلودش میتوانید به این نشانی مراجعه کنید.
🃏ورق آنلاین ؛ بازی و آموزش حکم
سایتهایی هم به همین منظور طراحی شده است که علاوه بر بازی، میتوانید به آموزش بازی حکم نیز بپردازید. برای مثال میتوان سایت ورق آنلاین را نام برد.
🃏پلاتو ؛ پلتفرم بازی های ورق و پاسوری
از پلتفرم پلاتو نیز میتوانید بازی های پاسور و ورق شبیه به حکم را بازی کنید. این اپلیکیشن که منبع بازی های زیادی نیز می باشد، برای اندروید و آی او اس ارائه شده.
اما نهایتا بازی حکم یکی از بهترین بازی ها و سرگرمی ها مخصوص دورهمی هاست که حتما تجربه خاطره انگیزی برای شما رقم خواهد زد. کیدزگرام با معرفی بهترین بازی ها برای کودکان و بزرگسالان، در ارائه محتوای مناسب سرگرمی پیشگام و پیشرو بوده است …