اتاق خواب

تاثیر رنگ بندی دیوار اتاق کودکان بر خلق و خوی آنها

۱ دیدگاه

در توصیف محیطی یک مکان اولین نکته ای که حائز اهمیت است، رنگ آن محیط بوده. به همین علت از آنجا که اتاق یک کودک محل رشد و نمو کودک است و باید به فضای درون آن اهمیت داد .

شاید تصور بر این باشد که رنگ اتاق کودک تآثیری بر روان کودک ندارد اما طبق تحقیقات و مطالعات انجام گرفته، اثرات رنگ ها بر شخصیت و شکل‌گیری روحیات کودکان کاملا مستقیم بوده و تمامی شواهد مبنی بر اثر گذاری این مهم بوده است.

دانشمندان اطلاعات بسیاری راجع به نحوه تاثیر گذاری رنگ ها به دست آورده اند  اما نکته‌ی مهم آن است که هر کودک شخصیت مختص به خود داشته  و هر رنگ  تاثیر خاصی بر روان کودک می گذارد. اما بطور کلی یک قاعده در این زمینه وجود دارد و اطلاعاتی به طور کلی ثبت شده است که در ادامه به آنها می پردازیم.

کدام رنگ ها برای اتاق کودکان و نوزادان مناسب است؟

رنگ ها به دو بخش سرد و گرم تقسیم میشوند. رنگ های گرم ( مثل قرمز، نارنجی، … ) به کودک احساس امنیت منتقل کرده و باعث افزایش انرژی بدن و بزرگ تر نشان دادن محیط میشوند. از طرفی این رنگ ها باعث ایجاد اضطراب و استرس در کودک شده و پس از مدتی آن ها را خسته خواهند کرد. اما رنگ های سرد ( مثل آبی، صورتی، … ) به طور کلی احساس سرما و زمستان را به کودک منتقل می کنند که جدا از حس کاهش انرژی و بی روحی محیط، به کودک آرامش می دهند. نکته‌ی مهم در انتخاب رنگ دیوار اتاق کودک آن است که با ایجاد ترکیبی از این رنگ ها، در کنار افزایش آرامش و امنیت، سطح انرژی در محیط را افزایش دهیم.

نکات مهم در انتخاب رنگ دیوار اتاق کودک

بهتر است رنگ اتاق کودکان از طیف های  ملایم تشکیل شود؛ رنگ هایی مثل آبی، صورتی و سبز. به این ترتیب آرامش  به آنها منتقل شده و استرس از محیط و کودک دور خواهد شد. رنگ های گرم معمولا سطح انرژی و جنب و جوش را زیاد میکند. علتی که این طیف رنگ برای اتاق خواب توصیه نمیشود این است که آرامش بخش نیست و کیفیت استراحت در محیطی با رنگ گرم کمتر میشود. همانطور که پیش تر هم اشاره شد، باید رنگ اتاق کودک، ترکیبی از رنگهای سرد و گرم بوده بطوریکه رنگ سرد در آن غالب باشد. به همین منظور خواص رنگ ها را در اتاق کودکان بررسی خواهیم کرد:

برای اتاق های بازی کودکان، طیف رنگی گرم پیشنهاد میشود.

رنگ های گرم:

نارنجی:

روابط اجتماعی را در کودکان قوی میکند ولی اگر در اتاق خواب از این رنگ استفاده کنیم ممکن است کودکمان مبتلا به اختلال بیش فعالی شود.

زرد:

احساس شادی را در اتاق افزایش می دهد و برای دیوار های مهدکودک مناسب است. رنگ زرد چشم را خسته می‌کند و فعالیت مغز را زیاد میکند.

قرمز:

رنگ قرمز از رنگ هاییست که به هیچ وجه به عنوان رنگ غالب اتاق کودک پیشنهاد نمی‌شود و ارتباط مستقیم با تحریکات عصبی و خشونت دارد. تاثیر منفی و شب کابوسی از اثرات جانبی این رنگ است. ولی رنگ قرمز اگر به خوبی با رنگ های دیگر ترکیب شود تاثیرات مثبتی مثل افزایش انرژی در محیط را شامل خواهد شد.

صورتی تند :

دکور صورتی شاید در نگاه اول بسیار زیبا باشد ولی بعد از گذشت زمان کوتاهی خسته کننده میشود. صورتی نماد دختر در رنگ هاست زیرا احساسات را بر می‌انگیزد که ترکیب آن با رنگ سفید میتواند باعث کنترل هیجانات و خشم شود و تعادل عاطفی را به ارمغان می‌آورد.

رنگ های سرد:

آبی:

آبی رنگ آرامش است و باعث تزریق آرامش در محیط می شود، فشار خون را کم می کند و خشونت را کاهش می دهد. این رنگ همچنین باعث افسردگی شده و جنب‌ و جوش را کم می کند. این رنگ نیز همانند رنگ صورتی بهتر است با رنگ سفید ترکیب شود تا اتاق را از افسرده بودن بیش از حد خارج کند.

سبز:

سبز رنگ طبیعت است؛ آرام و دلپذیر و بی ضرر. احساسی سرشار از سلامتی به کودک عطا می کند و برخی محققان معتقد اند که تمایل به یادگیری با این رنگ بیشتر می شود . این رنگ بیشتر در مکان های مخصوص مطالعه که نیاز به تمرکز بالا دارد استفاده می‌شود زیرا  توانایی خواندن را بیشتر می کند. دور کردن استرس از مهم ترین تاثیرات این رنگ است.

  بنفش:

بنفش ترکیبی از رنگ های آبی و قرمز است. هرچقدر رنگ قرمز در آن بیشتر باشد خواصش بیشتر به قرمز نزدیک شده و اگر بیشتر به آبی مایل باشد خواص رنگ آبی را کسب می کند. این رنگ احساس وفاداری و وظیفه شناسی را رشد می دهد، اعتماد به نفس را بالا می برد و می تواند حس دلسوزی را در کودک تحریک کند.

سفید:

رنگ سفید عزت نفس را بالا می برد و فضا را دلباز می‌کند. سادگی آن باعث افزایش محبوبیت آن شده است. این رنگ ممکن است پس از مدتی خسته کننده شود و یا به سرعت آلوده شود؛ پس بهتر است از دیگر طیف ها نیز در طراحی دکور سفید استفاده کرد.

رنگ های خنثی

طوسی:

طوسی در ترکیب با رنگ های گرم و قهوه‌ای بسیار پرطرفدار است ولی نه برای اتاق کودک. این رنگ به طور کلی بسیار کسل کننده است اما تحقیقات دانشمندان نشان داده است که رنگ طوسی باعث تفکر می‌شود. بهتر است برای کودک خردسال خود از این طیف استفاده نشود زیرا باعث افسردگی و گوشه‌گیری می‌شود.

مشکی:

رنگ سیاه برای دیوار اتاق استفاده نمی‌شود ولی در وسایل اتاق نقش پررنگی ایجاد می‌کند. این رنگ برای اتاق کودک پیشنهاد نمی شود اما اگر در اتاق های دیگر و در حضور پنجره‌های بزرگ استفاده شود فضای مدرنی را ایجاد میکند که طبیعتا سلامت کودک نسبت به ایجاد فضای مدرن و زیبا در اولویت است.

 

پست های مرتبط

No results found

۱ دیدگاه. ترک جدید

[…] مستقیمی با سلیقه شما دارد ولی همانطور که در مقاله تاثیر رنگ ها بر خلق و خوی کودکان اشاره شد، باید رنگ های خاصی برای نوزادان در نظر […]

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست